بررسی تطبیقی خوردنیها و آشامیدنیها حلال و حرام در دوران عباسی با دستورات اسلامی و تاثیر ملل دیگر بر آن

بررسی تطبیقی خوردنیها و آشامیدنیها حلال و حرام در دوران عباسی با دستورات اسلامی و تاثیر ملل دیگر بر آن

اطعمه و اشربه در اسلام
خوردنیها و آشامیدنیهای معمول دوران عباسی
اطعمه و اشربه مرسوم مردم در عصر عباسیان
تاثیر ملل دیگر بر برنامه غذایی مردم در دوران عباسی
بررسی تطبیقی خوردنیها و آشامیدنیها حلال و حرام در دوران عباسی با دستورات اسلامی و تاثیر ملل دیگر بر آن
دانلود پایان نامه كارشناسی ارشد رشته تاریخ تمدن و ملل اسلامی

رفتن به سایت اصلی

دانلود پایان نامه كارشناسی ارشد رشته الهیات و معارف اسلامی-گرایش تاریخ تمدن و ملل اسلامی

بررسی تطبیقی خوردنیها و آشامیدنیها حلال و حرام در دوران عباسی با دستورات اسلامی و تاثیر ملل دیگر بر آن

 

چکیده:

در آغاز حکومت عباسیان به دلیل آنکه دست‌اندرکاران حکومت اسلامی، بعد از دودمان نژادپرست بنی‌امیه روی کار آمدند و ملل مختلف با زبانها و فرهنگهای متفاوت وارد حوزه اسلامی شدند، مسائل اجتماعی و از آن جمله اطعمه و اشربه تحولی عظیم پیدا کرد.موضوع تحقیق اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در دوره عباسیان از ابتدا تا سال 656(ه.ق) است و روش کار به صورت کتابخانه‌ای و بهره‌برداری از منابع موجود و استفاده از نظرات محققین بوده و پژوهش حاضر شامل معرفی باب فقهی و آداب دینی اطعمه و اشربه (حلال و حرام)، تجارت و بازرگانی و محصولات آن دوره، ادیان گوناگون و تأثیر آنها بر روی اعراب بخصوص در باب خوردنیها و آشامیدنیها، جشن‌ها و اعیاد اسلامی، رسوم دارالخلافه در این رابطه، غذای اعراب و انواع مختلف آن، وسایل و ظروف طبخ غذا و… می‌باشد.

 

در عصر جاهلیت و صدر اسلام، اغلب مردم عرب از غذاهای ساده‌ای استفاده می‌کردند اما پس از اسلام، سبک غذاها تغییر پیدا کرد. یکی از دلایل این تغییر ، تماس آنان با ملل دیگر بخصوص ایرانیان بود. مهمترین تأثیرگذاری از جانب ایرانیان بود که برخی خلفا حتی در رعایت آداب شاهانه از پادشاهان قدیم ایران مانند اردشیر و بهرام‌گور متابعت می‌کردند.در باب شراب نیز یهودیان و بخصوص مسیحیان، اثرگذار بودند. مسیحیان در جشنهای خود از شراب استفاده می‌کردند و حتی در برخی دیرها آن را تهیه و به فروش می‌رساندند و مشترک بودن محل زندگی آنان با مسلمانان باعث استفاده از شراب در بین برخی مسلمانان شد.

 

نتیجه اینکه در پژوهش حاضر، انواع اطعمه و اشربه معمول و مرسوم در دوران عباسیان مورد بررسی و تحقیق قرار داده شد و مباحثی از جمله اغذیه حرام و حلال و انواع اشربه و اطعمه و تأثیر ملل مختلف مخصوصاً ایرانیان بر نوع و سبک غذاهای اعراب و تأثیر ادیان گوناگون بخصوص مسیحیان بر اشربه(مشروبات الکلی)، براساس منابع و مآخذ موجود نوشته شده است.

 

 

 

کلمات کلیدی:

دوران عباسی

تاثیر پذیری از ملل

خوردنیها و آشامیدنیها حلال و حرام

 

 

 

مقدمه

تاریخ بزرگترین معلم و درس‌آموز انسان است و مطالعه و بررسی آن از ضرورتهای زندگی هر انسانی است که اندیشه و تفکر از عناصر زندگانی او به شمار می‌رود. در قرن دوم هجری تحول شگرفی در تاریخ سیاسی اسلام پدید آمد. خلافت عباسی در سال 132(ه‍.ق) با کمک ایرانیان اعلام موجودیت کرد و صفحات تازه‌ای در تاریخ ملتهای مسلمان گشوده شد.تمدن عصر عباسی، به تنهایی یک جهان است. بنابراین سخن گفتن از آن، سخن از تمدنِ جهانی در طولانی‌ترین دوره‌ای است که تاریخ قرون میانه می‌شناسد. این دوره، پنج قرن و اندی به درازا کشید و بر همه جهان قدیم سایه انداخت و بیشترین بخشِ شناخته شده زمین را با همه گونه‌های جغرافیایی، سیاسی و ثروت اقتصادی آن در برگرفت. عباسیان به دلیل غنای فرهنگی و نقش مؤثر ایرانیان در تأسیس خلافت عباسی، به طور چشمگیری از فرهنگ و آداب و رسوم درباری ایرانیان بخصوص در بخش اطعمه و اشربه سود بردند.

 

نیاز انسان به غذا یکی از نیازمندیهای اساسی است  زیرا به وسیله آن سدّجوع کرده و به حیات خود ادامه می‌دهد و اهمیت آن به حدی است که بر دیگر نیازهای انسان مقدم است. برای رشد و ساخته شدن اجزاء بدن و فعالیتهای حیاتی، خوردن غذا به حد ضرورت لازم است. این اهمیت، موجب تلاش و توجه بیشتر بشر برای دستیابی و روی آوردن به تنوع غذایی و کسب تجربه بیشتر در انتخاب غذاهای بهتر و لذیذتر شد تا ضمن پاسخگویی به نیازهای بدنی، ذائقه او را نیز ارضاء کند. غذا در عصر جاهلی و صدر اسلام عموماً ساده بود و غالباً شیر و لبنیات، خرما و حبوبات و اندکی گوشت بود که خانواده‌های ثروتمند و با مکنت می‌خوردند. اینها عموماً غذاهای ساده‌ای بود. اما همینکه اعراب با بیگانگان بخصوص با ایرانیان آشنا شدند، از نظر تنوع غذایی تغییرات فراوانی در آنها به وجود آمد. 

 

اوج پیشرفت در فراگیری غذاها مربوط به زمان هارون‌الرشید می‌باشد. خلفا و حکمرانان نخستین کسانی بودند که غذاهای جدید تناول کردند. در دوره امویان برخی از این غذاها شناخته شد اما در عصر عباسی این تحول و تنوع گسترده‌تر شد و رفاه عمومی و شرایط مناسب موجب شد که توده مردم در این باره با بزرگان و ثروتمندان همراهی کنند به طوری که باعث تدوین تألیفات چندی در فن آشپزی شد. ابن ندیم بیش از ده عنوان کتاب آشپزی در الفهرست ثبت کرده؛ از جمله کتب الطبیخ (بغدادی)، فضائل السکباج (جحظه 326 ه‍/941م، شاعر و خواننده قرن چهارم)، الطبیخ (ابراهیم بن عباس موصلی)، الطبیخ (مرضی رازی)، الطبیخ (ابن ماسویه)، همین عنوان از احمد بن طبیب سرخسی و دیگران. 

 

 

 

 

فهرست مطالب

 

فصل اول: کلیات 

چکیده

مقدمه

هدف از پژوهش 

بیان مساله

 

فصل دوم: آراءاسلام در باب تغذیه 10

1- فلسفه غذا خوردن و آراءمعصومین علیهم السلام در این رابطه 12

زیان های ظاهری و باطنی پُرخوری 14

فایده‌های ظاهری و باطنی کم خوری 19

2- آداب سفره و غذا خوردن وآراء معصومین علیهم السلام در این رابطه 20

الف) آداب غذا خوردن 21

ب) آداب سفره 24

3- آداب آشامیدن 25

– آب 25

– شیر 26

– عسل 27

– سرکه 27

 آداب آشامیدنی‌ها از نظر معصومین علیهم السلام 28

4- غذاها و آشامیدنی های حرام 29

از محرماتی که در اینجا مورد بحث قرار می‌گیرد 31

الف- خمر   32

خمرازدیدگاه آیات و روایات 33

انواع خمر و حکم آنها 37

ب- خون 38

ج- گوشتهای حلال و حرام 38

خوردن محرمات در وقت اضطرار 40

 

فصل سوم: اوضاع اجتماعی، اقتصادی و مذهبی عصر عباسیان 

1- پیشینه بازرگانی و تجارت در بین اعراب قبل از اسلام و در صدر اسلام 43

2- محصولات 46

3- بغداد و بازارهای آن در عصر عباسیان 55

شکل بازارها 66

نقش زنان در بازارها 67

4- تأثیر ادیان بر تجارت اسلام 68

5- جشن ها 80

جشنهای دینی اسلامی 80

جشن های محلی 84

 

فصل چهارم: آداب و رسوم معیشت در عصر عباسی 

1- اطعمه و اشربه خلفا و وزراء دولت عباسی 93

آداب المائده،آداب سفره 108

2-شرابخانه ها 117

شربت خانه(خزانةالشراب) 120

شرابکده ها 123

3- مجالس شراب 126

استعمال حشیش 135

تریاک 136

 

فصل پنجم: تغذیه در عصر عباسی

ادویه و خوشبوکننده ها 138

اجزای خوشبوکننده 140

ظروف و وسایل آشپزخانه 141

غذای اعراب 154

خوراکهای گوشتی 156

ماهی و خوراکهای آن 163

خوراکهای گیاهی 165

خوراک تنگدستان 170

خوراکهای مشترک توانگران و تنگدستان 174

از غذاهایی که با استفاده از خرما درست می شد 175

روغن وپیه 176

نان 177

برنج 182

مشاغل مربوط به اغذیه 184

بهای خوراکی 185

قیمتها در زمانهای عادی 187

بهای اجناس در آشوبهاوکمیابی 188

کارکنان آشپزخانه 193

هزینه آشپزخانه سلطنتی 194

نوشیدنیها در این دوره 198

نوشیدنیهای حلال و حرام 199

شیر و محصولات آن 202

آب 204

شیرینیها و حلویات 205

مواد شیرین‌کننده 208

نقل 210

ترشی‌ها و چاشنی‌ها 211

میوه 212

زمان‌بندی غذاها 216

پرهیز و علوم غذایی 217

نگاهداری و حفاظت 240

سوخت 253

نتیجه‌گیری 265

فهرست منابع 267

چکیده انگلیسی 270

 

 

 

 

 

 

 

  • دانلود پاورپوينت هنر اسلامي

    دانلود پاورپوينت هنر اسلامي پاورپوینت هنر اسلامی پاورپوینت نقش هنر اسلامی در جهان دانلود پاورپوینت هنر اسلامی دانلود پاورپوینت در مورد هنر اسلامی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوينت هنر اسلامي جهت رشته ي فقه و الاهيات در قالب 27…

  • بررسی ساختار شیمیایی زئولیت های طبیعی و مزایای استفاده از آنها به عنوان اصلاح کننده خاک های کشاورزی

    بررسی ساختار شیمیایی زئولیت های طبیعی و مزایای استفاده از آنها به عنوان اصلاح کننده خاک های کشاورزی فرمول عمومی زئولیت زئولیت طبیعی کلینوپتیلولیت مزایای استفاده از زئولیت استفاده از زئولیت در کشاورزی ساختار شیمیایی زئولیت های طبیعی مقایسه ظرفیت…

  • چارچوب نظری و پیشینه پژوهش وفاداری به برند

    چارچوب نظری و پیشینه پژوهش وفاداری به برند مبانی نظری وفاداری به برند دانلود مبانی نظری وفاداری به برند پیشینه تحقیق وفاداری به برند ادبیات نظری وفاداری به برند فصل دوم پایان نامه وفاداری به برند مبانی نظری و پیشینه…

  • امکان سنجی استقرار مدیریت دانش در کتابخانه های دانشگاهی

    امکان سنجی استقرار مدیریت دانش در کتابخانه های دانشگاهی استقرار مدیریت دانش پیاده سازی مدیریت دانش امکان سنجی استقرار مدیریت دانش استقرار نظام مدیریت دانش در کتابخانه دانشگاه امکان سنجی استقرار نظام مدیریت دانش در کتابخانه دانشگاه وضعیت کتابخانه دانشگاه…

  • پاورپوینت فصل سوم ریاضی نهم مبحث آشنایی با اثبات در هندسه

    پاورپوینت فصل سوم ریاضی نهم مبحث آشنایی با اثبات در هندسه رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت آموزش ریاضی نهم متوسطه مبحث آشنایی با اثبات در هندسه در قالب 4 اسلاید و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع و…

  • پروپوزال ارزیابی عملکرد بانک با تحلیل پوششی داده

    پروپوزال ارزیابی عملکرد بانک با تحلیل پوششی داده ارزیابی عملکرد با DEA ارزیابی عملکرد در بانک ارزیابی عملکرد با استفاده از تحلیل پوششی داده ها شاخص های ارزیابی عملکرد بانکها شاخص های ارزیابی عملکرد شعب بانک ارزیابی عملکرد بانک با…

  • پروپوزال اقسام شرط ضمانیه در فقه امامیه و فقه شافعی در گستره ی عقود اذنیه

    پروپوزال اقسام شرط ضمانیه در فقه امامیه و فقه شافعی در گستره ی عقود اذنیه عقود اذنیه شرط ضمنی اقسام شرط ضمانیه پروپوزال شرط ضمان در عقود اذنی شرط ضمان در حقوق ایران مطالعه تطبیقی اقسام شرط ضمانی اقسام شرط…

  • مبانی نظری و پیشینه تحقیق دلبستگی بزرگسالان

    مبانی نظری و پیشینه تحقیق دلبستگی بزرگسالان کلمات کلیدی : مبانی نظری دلبستگی بزرگسالان پیشینه تحقیق دلبستگی بزرگسالان پیشینه داخلی دلبستگی بزرگسالان پیشینه خارجی دلبستگی بزرگسالان پیشینه پژوهش دلبستگی بزرگسالان پیشینه نظری دلبستگی بزرگسالان فصل دوم پایان نامه دلبستگی بزرگسالان…

  • پاورپوینت نمایش سری فوریه سیگنال های متناوب

    پاورپوینت نمایش سری فوریه سیگنال های متناوب پاورپوینت نمایش سری فوریه سیگنال های متناوب ضرایب سری فوریه سیگنالهای متناوب(پیوسته) قضیه پارسوال خواص سری فوریه شیفت زمانی شیفت فرکانسی معکوس زمانی مزدوج زمانی ضریب زمانی کانولوشن زمانی مقیاس کردن زمانی ضرایب…

  • مبانی نظری و پیشینه تحقیق مدیریت ارتباط با مشتری محور 74 صفحه

    مبانی نظری و پیشینه تحقیق مدیریت ارتباط با مشتری محور 74 صفحه مبانی نظری مدیریت ارتباط با مشتری محور پیشینه مدیریت ارتباط با مشتری محور دانلود مبانی نظری مدیریت ارتباط با مشتری محور پیشینه تحقیق مدیریت ارتباط با مشتری محور…

  • دانلود پاورپوینت کتاب دوره آشنایی با مدیریت پروژه

    دانلود پاورپوینت کتاب دوره آشنایی با مدیریت پروژه پاورپوینت کتاب مدیریت پروژه دانلود پاورپوینت مدیریت پروژه پاورپوینت مدیریت زمان پروژه پاورپوینت مدیریت ریسک پروژه پاورپوینت در مورد مدیریت پروژه پاورپوینت مدیریت و کنترل پروژه دانلود پاورپوینت مدیریت و کنترل پروژه…

  • پاورپوینت بررسی نسل های مختلف سیستم عامل 

    پاورپوینت بررسی نسل های مختلف سیستم عامل  دانلود پاورپوينت سیستم عامل  دانلود پاورپوينت درمورد سیستم عامل  رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوينت سیستم عامل  جهت رشته نرم افزار  در قالب 24 اسلايد و با فرمت pptx به صورت کامل و…

  • پاورپوینت پپتیدهای زیست فعال و اثرات آنها بر سلامتی

    پاورپوینت پپتیدهای زیست فعال و اثرات آنها بر سلامتی پاورپوینت پپتيدهاي زيست فعال پاورپوینت درباره پپتیدهای زیست فعال دانلود پاورپوینت پپتیدهای زیست فعال رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت پپتید های زیست فعال جهت رشته پیراپزشکی در قالب 54 اسلايد…

  • پروپوزال طراحی پلان آزاد در محیط های اداری و تاثیر آن بر رضایت شغلی کارکنان

    پروپوزال طراحی پلان آزاد در محیط های اداری و تاثیر آن بر رضایت شغلی کارکنان طراحی پلان آزاد رضایتمندی محیطی طراحی پلان آزاد در محیط های اداری استفاده از پلان آزاد در طراحی محیط های اداری تاثیر طراحی پلان آزاد…

  • پاورپوينت کود پاش و خطی کار

    پاورپوينت کود پاش و خطی کار پاورپوينت کود پاش پاورپوينت خطی کار پاورپوينت کود پاش و خطی کار پاورپوينت در مورد کود پاش پاورپوينت در مورد خطی کار دانلود پاورپوینت کود پاش دانلود پاورپوينت خطی کار پاورپوينت کود پاش و…

  • ارزیابی آمادگی سازمان جهت پیاده سازی ERP با تاکید بر عوامل کلیدی موفقیت

    ارزیابی آمادگی سازمان جهت پیاده سازی ERP با تاکید بر عوامل کلیدی موفقیت پروپوزال ERP پیاده سازی برنامه ریزی منابع سازمان عوامل کلیدی موفقیت erp پروپوزال عوامل موفقیت در پیاده سازی ERP پروپوزال برنامه ریزی منابع سازمان عوامل کلیدی موفقیت…

  • چارچوب نظری و پیشینه پژوهش شادمانی

    چارچوب نظری و پیشینه پژوهش شادمانی کلمات کلیدی : فصل دوم پایان نامه شادمانی مبانی نظری شادمانی پیشینه تحقیق شادمانی پیشینه داخلی شادمانی پیشینه خارجی شادمانی پیشینه پژوهش شادمانی پیشینه نظری شادمانی ادبیات نظری شادمانی چارچوب نظری شادمانی فصل دوم…

  • چارچوب نظری و پیشینه پژوهش مهارت های اجتماعی

    چارچوب نظری و پیشینه پژوهش مهارت های اجتماعی کلمات کلیدی : فصل دوم پایان نامه مهارت های اجتماعی مبانی نظری مهارت های اجتماعی پیشینه تحقیق مهارت های اجتماعی پیشینه داخلی مهارت های اجتماعی پیشینه خارجی مهارت های اجتماعی پیشینه پژوهش مهارت…

  • سیستم عامل اندروید

    سیستم عامل اندروید دانلود پایان نامه و پروژه رشته کامپیوتر و آی تی سیستم عامل اندروید دانلود پایان نامه سیستم عامل اندروید دانلود پروژه سیستم عامل اندروید دانلود پایان نامه رشته کامپیوتر دانلود پایان نامه کامپیوتر دانلود پروژه اندروید رفتن…

  • پرسشنامه بررسی عوامل موثر بر تمایل به کارآفرینی سازمانی فینی و دیگران (۲۰۱۲)

    پرسشنامه بررسی عوامل موثر بر تمایل به کارآفرینی سازمانی فینی و دیگران (۲۰۱۲) پرسشنامه كارآفريني سازماني پرسشنامه كارآفريني سازماني مارگریت هیل پرسشنامه کارآفرینی سازمانی رابینز و کولتر پرسشنامه کارآفرینی سازمانی کوین و اسلوین پرسشنامه کارآفرینی سازمانی هیل پرسشنامه کارآفرینی سازمانی…

  • بررسی همجنسگرایی در ادیان توحیدی و غیرتوحیدی

    بررسی همجنسگرایی در ادیان توحیدی و غیرتوحیدی پایان نامه همجنسگرایی همجنس گرایی در دین پایان نامه در مورد همجنسگرایی همجنس گرایی از دیدگاه یهودیت همجنس گرایی از نگاه مسیحیت همجنس گرایی از نگاه اسلام همجنس گرایی از نگاه زرتشت عوامل…

  • پاورپوينت حقوق و دستمزد و محاسبه پاداش بر اساس مبناهای مختلف

    پاورپوينت حقوق و دستمزد و محاسبه پاداش بر اساس مبناهای مختلف رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوينت سیستم حقوق و دستمزد جهت رشته مدیریت  در قالب 27 اسلايد و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع و با قابليت ويرايش…

  • پاورپوینت امنیت نرم افزار

    پاورپوینت امنیت نرم افزار پاورپوینت امنیت نرم افزار چیست؟ پاورپوینت استانداردهای امنیت نرم افزار پاورپوینت مقاله امنیت نرم افزار پاورپوینت آموزش امنیت نرم افزار رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت امنیت نرم افزار جهت رشته کامپیوتر و IT در قالب 13  اسلاید…

  • تاریخچه و مفهوم تبلیغات

    تاریخچه و مفهوم تبلیغات دانلود مقاله تاریخچه تبلیغات دانلود مقاله مفهوم تبلیغات دانلود مقاله تاریخچه تبلیغات در جهان دانلود مقالات رشته مدیریت رسانه دانلود مقاله تاریخچه و مفهوم تبلیغات دانلود مقالات مدیریت رسانه رفتن به سایت اصلی دانلود مقاله رشته…

  • بررسی رابطه بین فرهنگ سازمانی و مدیریت مشارکتی

    بررسی رابطه بین فرهنگ سازمانی و مدیریت مشارکتی فرهنگ سازمانی در شرکت مخابرات مدیریت مشارکتی در شرکت مخابرات بررسی ارتباط فرهنگ سازمانی و مدیریت مشارکتی رابطه بین فرهنگ سازمانی و مدیریت مشارکتی در شرکت مخابرات مولفه های فرهنگ سازمانی استقرار…

  • دانلود پاورپوینت گارگاه روشهای تدریس

    دانلود پاورپوینت گارگاه روشهای تدریس رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت گارگاه روشهای تدریس جهت رشته آموزش در41 اسلاید و با فرمت pptx  بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش       سخنرانی ارائه کلامی اطلاعات به وسیله…

  • تحقیق جامع و کامل مدیریت پورتفولیو(پورتفوی)

    تحقیق جامع و کامل مدیریت پورتفولیو(پورتفوی) دانلود تحقیق مدیریت پورتفولیو(پورتفوی) معنی عام و خاص پورتفوی تعریف مدیریت پورتفوی مدل انتخاب مدیریت پورتفوی مارکویتز متنوع سازی مرز کارآ مفروضات مدل مارکویتز بازده مورد انتظار پورتفوی ریسک پورتفوی پورتفوی کارآ مجموعه سبدهای…

  • ضوابط و استانداردهای طراحی فرهنگسرا

    ضوابط و استانداردهای طراحی فرهنگسرا پاورپوینت ضوابط طراحی فرهنگسرا پاورپوینت ضوابط و استانداردهای طراحی مجتمع فرهنگی پاورپوینت بررسی تحلیلی ضوابط و معیارهای طراحی فضای فرهنگسرا در حوزه معماری پاورپوینت برنامه فیزیکی فرهنگسرا پاورپوینت متراژ ریز فضاهای فرهنگسرا پاورپوینت مطالعات معماری…

  • مدل های موجود در حوزه مطالعات اخلاق مدیریت

    مدل های موجود در حوزه مطالعات اخلاق مدیریت مدیریت رحمانی درقرآن پایان نامه اخلاق پایان نامه در مورد اخلاق مدل اخلاق کسب و کار کولینز مدل تصمیم‌گیری اخلاقی جونز مدل‌های مطالعات اخلاق مدیریت مديريت مبتني بر رشد از ديدگاه قرآن…

  • بررسی غرر و مفاهیم مشابه آن با بیان آرا فقها امامیه و شافعی

    بررسی غرر و مفاهیم مشابه آن با بیان آرا فقها امامیه و شافعی غرر در فقه غرر در فقه امامیه غرر در فقه شافعی مفاهیم مشابه غرر غرر در عرف جاهليّت غرر در عرف زمان حاضر مهم ترين تفاوت‏هاي غرر…

  • بررسی آبشویی خاک های شور و سدیمی و تعیین برنامه زراعی مناسب

    بررسی آبشویی خاک های شور و سدیمی و تعیین برنامه زراعی مناسب آبشویی برنامه زراعی خاك شور وسدیمی آبشویی خاک های شور آبشویی خاک های سدیمی تعیین برنامه زراعی مناسب بررسی آبشویی خاک های شور و سدیمی و تعیین برنامه…

  • پیشینه نظری و فصل دوم پایان نامه هوش چندگانه

    پیشینه نظری و فصل دوم پایان نامه هوش چندگانه فصل دوم پایان نامه هوش چندگانه مبانی نظری هوش چندگانه پیشینه تحقیق هوش چندگانه پیشینه داخلی هوش چندگانه پیشینه خارجی هوش چندگانه پیشینه پژوهش هوش چندگانه پیشینه نظری هوش چندگانه ادبیات…

  • پاورپوینت سازه های فضایی در 22 اسلاید کاملا قابل ویرایش همراه با شکل و تصاویر ‬‎

    پاورپوینت سازه های فضایی در 22 اسلاید کاملا قابل ویرایش همراه با شکل و تصاویر ‬‎ پروژه پاورپوینت سازه های فضایی ‬‎ رفتن به سايت اصلي در این پروژه پاورپوینت سازه های فضایی در 22 اسلاید کاملا قابل ویرایش همراه با…

  • پاورپوينت آشنایی با بانکداری

    پاورپوينت آشنایی با بانکداری رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوينت آشنایی با بانکداری جهت رشته اقتصاد در قالب 17 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش       کلمه بانك اصطلاحی است…

  • پاورپوینت راه های پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی عروقی

    پاورپوینت راه های پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی عروقی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت راه های پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی عروقی جهت رشته ی پزشکی در قالب 94 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل…